In een ziekenhuis in Antwerpen overlijdt Chris Lemmens uit Mol. Hij was in het uitgangscentrum van de Corbiestraat in Mol vreselijk toegetakeld bij een gevecht.

De start van de heraanleg van de Lammerdries in Geel/Olen zorgt voor heel wat fileleed. In Vorselaar wordt de uitbater van het cafétaria van sporthal De Dreef en van Den Engel failliet verklaard. En dat is slecht nieuws voor de verenigingen.

Luk Driesen en Lea Pauwels uit Grobbendonk pakken in hun categorie de titel op het EK katapultschieten in Zuid-Moravië.

Een breuk in de waterleiding zorgt voor een verzakking in het wegdek van de Poederleeseweg in Herentals (foto's). De Poederleeseweg is een tijdje voor alle verkeer afgesloten.

Reggae Geel begroet 45.000 toeschouwers op het jaarlijkse festival. In Herentals overlijden op enkele dagen tijd Philomène Hardies en Rene Verachtert, de oprichters van Breitex.

In Kasterlee gaat de Noorderlaan voor maanden dicht voor de noord-zuidverbinding in de Kempen. Mario Vleugels uit Herentals opent een frituur in een winkelcentrum in Bangkok (Thailand).

DJ's Zeper en Pout uit Tielen  (Rans Soentjens en Joost De Naegel) mogen optreden op het Sziget-festival in Hongarije.

Fietsers, voetgangers en leden van de VVW Waterskiclub kunnen in Grobbendonk opnieuw over het jaagpad rijden. Dat was al een hele tijd afgesloten voor de aanleg van de nieuwe brug over het Albertkanaal.

De politie van de zone Taxandria  voert actie tegen gauwdiefstallen, de politie van de zone Neteland stelt een toename van het aantal diefstallen uit bestelwagens vast.

In Baarle-Nassau rijdt een lid van MC Lille met zijn crossmotor tijdens het crossen tegen een boom. Hij overleeft de klap niet.

Bij pluimveebedrijf Verbinnen in Olen verdwijnen er 18 interimjobs.

Door een kortsluiting aan een machine vat een productielijn bij Henrad in Herentals vuur. Alle werknemers kunnen tijdig geëvacueerd worden. De werf op de E313 zorgt voor gecontroleerde verkeershinder in Herentals en Grobbendonk.

Café Hilset in Hulshout supportert massaal voor de Rode Duivels. De muren van het café worden rood geschilderd.

In Merksplas overlijdt Fons Beckx, de fluitende visboer.

In Lille wordt het gemeentelijk zwembad gesloten voor herstelling van de tegels in de zwemkom. De buurtbewoners in de smalle en bochtige Wolkenstraat in Geel voeren actie tegen het vele sluipverkeer in hun straat.

Het warme zomerweer lokt heel wat recreanten naar de zwemvijvers in de familieparken. Het Netepark in Herentals, het Zilvermeer in Mol, de Mosten in Hoogstraten en de Lilse Bergen beleven topdagen.

De scouts voeren in Herentals actie voor een nieuw eigen lokaal.

Een onbekende man fotografeert en kust een 13-jarig meisje in het Begijnhof in Hoogstraten. De brandweer van Grobbendonk moet heel wat dode eenden uit het Albertkanaal halen.  Het droge weer en de hitte zijn de oorzaak. De hitte legt ook een aantal attracties in Bobbejaanland lam, en verstoort het treinverkeer tussen Herentals en Turnhout.

In Gierle verdwijnt Guido Dhont. De man wordt later dood teruggevonden in een gracht.

Op de Steenweg op Zondereigen in Turnhout ontploft de woning van een bejaarde. De bejaarde vrouw blijft ongedeerd.

In Noorderwijk is er een kattenhater aan het werk in Grote Plek, Kerkeblok en Hulseinde. De zieke geest  doet meer dan 25 katten verdwijnen.  Politie Neteland doet een onderzoek. 

In Herentals rijdt een trein een 'treinspottende' fotograaf aan. De man uit Beerse loopt zware verwondingen op aan zijn beide benen. Het personeel van Bobbejaanland voert actie tegen het verdwijnen van hun bonussen.

Begrafenisondernemer Staf Van den Broeck uit Vorselaar neemt in Hilversum deel aan de langste rouwstoet ter wereld. In Ravels-Eel gaat een schuur in de vlammen op. Een koe in een aanpalende stal overleeft de rook niet.

Op de E34 in Turnhout komt de 63-jarige Karel Janssen om het leven. De man is lid van Qlinaria en kwam net terug van het EK barbecue. Aan het station van Lier rijdt een vrachtwagen zich vast en sleurt de bovenleiding van het spoor mee. Het treinverkeer tussen Lier en Herentals  is voor de zoveelste keer dit jaar onderbroken.

In het centrum van Wortel kantelt een vrachtwagen geladen met 20 ton zand. Hilde Berthels en Johan Geuens uit Mol hebben de mooiste tuin van de Benelux.

Op de E34 in Vorselaar rijdt een vrachtwagen geladen met varkens in op een file. Een 25-tal biggen overleeft de klap niet.

In de Delhaize in Lille worden twee Roemenen betrapt op het stelen van whiskey. Het is dan ook dorstig weer...

Foto's archief Nnieuws Ludo Coenen/